”skapa ordning och reda

Standard

på en timme” heter boken jag läser just nu. Den är skriven av Lotta Abrahamsson och ser liten, gul och trevlig ut. Titta här så ser du mera. Jag har vissa problem med att släppa ifrån mig saker. Men jag har insett att om jag faktiskt ska envisas med att spara på allt så behöver jag ha lite ordning och sortera så att jag hittar vad jag söker men framför allt: inte ha så mycket saker att det är mentalt belastande och blir ett problem.

skapaordningochreda

Hur tror ni det går då när man bor i hus om två plan, har garage, säljer ekologiska produkter, sparar alla firma papper och är bra på pusslandet så där så att mycket saker inte ser så farligt mycket ut… Inge vidare funkar det där heller med att ta in nåt nyare och sätta ut nåt äldre. Till exempel alla kläder ”måste” jag spara om de passar, vilket de flesta gör för jag har väl inte ändrat så jättemycket. Har visserligen gått ner i vikt men det tror jag ju att kommer tillbaka när jag får ordning på magen. Ska jag då spara kläderna som är för stora nu trots att jag skaffat (second hand) kläder främst byxor som passar min nuvarande storlek? Fick en smärre hjärtattack när jag läste reportaget om Hanna och hur hon vägde sin garderob och alla kläderna vägde sammanlagt 70 kg! Så jag har rensat ut en del men inte vågat tänka i kilon direkt men när jag gått igenom alla mina kläder så ska jag väga de jag plockade bort så får jag känna mig åtminstone lite smalare i garderoben. Och när jag handlar hem glas och muggar utan att plocka bort nåt av det vi redan har, hur lycklig blir jag då när jag måste stapla allt i rader och farliga högar för att få plats med allt, när jag handen på hjärtat omöjligt hinner använda slut på dem på min egen livstid! Det är bara saker ju! Och Feng Shui mig hit och dit men jag VET att jag mår bättre bara jag kunde släppa lite på stuffet och skänka vidare till goda ändamål, sälja på loppis eller väva en matta av gamla kläder… Plus att det skulle bli så mycket lättare att städa och hålla ordning och överhuvudtaget se vad vi har och inte har.

Hittills så har mitt ordning och reda läsande stannat på sidan 6. Vid dessa välformulerade punkter:

  • Vad är problemet? Vad är besvärligt?
  • Hur vill jag ha det istället? Vad vore härligt?
  • När kan jag genomföra förändringen? Vad är ärligt?

Redan detta öppnade dörrar i mitt huvud som jag inte vet hur jag ska närma mig riktigt ännu. Men jag har ju börjat åtminstone. Och riktigt ärligt, den där tröjan som är helt fel färg och som jag inte ens i misstag använder ens när jag ska meka med bilen (haha skämt åsido), måla vad som helst eller bara rulla mig i skogen, den ryker Nu!

Annonser

Ett svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s