kontroll-freak i skåpet?

Standard

Läser en organisationsbok just nu. ”Ordning och reda inifrån och ut!” skriven av Julie Morgenstern. Tycker väl att jag nästan har rätt bra ordning men inte på allt och vill gärna veta orsaken till varför den där högen med papper i bokhyllan, i kontoret, i lådan blir osynlig så fort jag sätter ner den? Och varför har jag så svårt att slänga saker jag inte behöver, inte använder och ibland inte ens gillar? Varför måste allting sparas??

ordning och reda i köket -CHECK-

Försöker envetet sortera och kategorisera enligt konstens alla regler för att ha makt med allt vi har här hemma. Har inget egentligt system men det mesta hittar jag i huvudet så när Prinsen ringer mig när jag är ute på uppdrag och undrar var nåt är så så länge det inte är verktyg eller annars rör garaget så vet jag nästan alltid. Rensade friskt i alla lådor och skåp [eftersom vi inte hade några haha!] när vi flyttade in i drömhuset. Så att mängden saker vi äger är kompatibelt med min/ vår minneskapacitet. Annars måste det rensas. Friskt. Försöker också hålla mig lite lätt till den där regeln att om det kommer in mycket saker bör det också åka ut en del saker, annars blir det ju belamrat hela stället. Men märkligt nog fungerar det väl inget vidare med just den principen. För när man är redan lite organiserad i skåpen så ryms det ju HUR MYCKET SOM HELST IN DIT! Aha!

billigt roligt pyssel enligt lånad idé

Men då igen så sparar inte jag på trasiga grejer. Är den inte i funktionsdugligt skick och inte reparerbar så har jag inga svårigheter alls med att föra den till en ekopunkt eller till huvudkontoret Ekorosk och sortera bort den! Känns löjligt bra att gå omkring där och sätta saker på rätt ställe och veta att man gör nytta för samhället och spar på miljön och sina egna nerver (ni vet den där lampan / frysskåpet / dvd’n som är nästan snygg men inte fungerar för att det blivit nån kortslutning och en liten brand och sånt? ingen kul med dem längre. Bort bort!).

hushållspappersrulle, sax, lim, silversprej och sytråd

Ett roligt problem på vägen är ju all den här roskis-mentaliteten som griper tag i en när man städar på skolor och daghem. Där princip det mesta ”skräpet” kan användas till pyssel! Och det blir billigt vilket passar även den fattiga städerskan i det nya men än så länge ack så obetalda huset. Det är relativt enkla pyssel som till och med jag med mitt ibland obefintliga tålamod klarar av. Snattar vilt idéer till olika pyssel som jag försöker lyckas med här hemma. Och om det inte blir till nåt behöver jag ju inte fälla så många tårar över kostnaderna åtminstone.. Men jag fattar inte hur jag lyckas klippa mig i fingret och limma fast mig i bordet och välta ut hela asken med paljetter när andra kan sitta så lugnt och stilla och pyssla i evigheter med lyckade resultat typ alltid?! Kanske det är nån sån där meditationsgrej? Eller kanske jag bara behöver öva mer?

mappar? CHECK! Ordning? Not So Much!

Märker ni att jag slingrar mig från den där ordningsgrejen nu igen? Tycks ligga nåt problem där nog. Antagligen har jag bara ett ineffektivt papperssorteringssytem som mitt huvud i smyg för ordningsfreaket inte godkänner alls. Borde väl köpa fler mappar och sluta upp med att märka dem med roliga titlar som DIVERSE, TECKNINGAR, ROLIGT, BRUKSANVISNINGAR och JAG. I alla dessa sätter jag in papper som jag anser vara värda att spara i en helt random ordning vilket gör att jag vet att pappren finns där men inte i vilken av alla dessa olika mappar. Tror ni jag letar länge eller bara låter det vara?? Roliga berättelser, fina bilder, tänkvärda citat, avslappningsövningar, recept på trolldeg, 5 tips för att läsa snabbare, överlevnadstips i vildmarken, roliga och framförallt funktionella inredningstips och snyggaste designmöblerna… Allt i en enda salig röra.

betalda räkningar i kronologisk ordning årsvis, firmarelaterade ärenden, företagarinfo, jobb

Alla papper som rör ekonomiska ärenden, anställningar (tidigare och nuvarande) och FIRMAN har jag däremot stenkoll på. Man leker inte med pengar. Eller karriären. Over and out.

Annonser

»

  1. När det kommer till köksskåpen är jag väldigt noga med hur allt ska radas, det ska radas snyggt och rätt sak på rätt plats. Både hemma och på jobbet.

    Här hemma behöver jag inte stressa upp mig på att något står fel i skåpen, men du kan ju tänka dig vilken ångest jag får i jobbet när någon annan plockat upp glas, tallrikar m.m i skåpen. Oh my.. :p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s