ny familj = nya barn?? wtf?

Standard

Hörde på radion om en ny mycket oroväckande trend som sprider sig snabbt. Gällande så kallade nya familjer. När två människor där ena eller båda har barn från tidigare förhållanden flyttar ihop och bildar en ny familj så tycks de ”gamla” barnen bli oviktiga och hamnar relativt ofta att bli omhändertagna av samhället för att de är besvärliga och jobbiga. Ibland så satsar den nya föräldern all tid på att lära sig känna å älska de nya barnen ”istället” för sina egna. Ibland är de egna barnen viktigare än partnerns. Vem ska man då slå med spaden i huvudet för att de ska fatta att alla barnen är VIKTIGAST!! Klart att det är jobbigt för barnen också att vänja sig vid nya familjer! Lika som för föräldrarna att vänja sig vid andras barn plötsligt blir nästan som egna. Men redan att den här attityden finns att det typ är okej att ge upp och skicka iväg barnen för att man inte hittar förståelse och ork för att ta itu med problemen när de dyker upp, att man inte kan hitta tid att uppmärksamma alla barnen? Kanske det då i och för sig är bättre för barnet hos någon annan men hur har det blivit så här? För nog kan det ju vara svårt för den nya föräldern också att bli acceterad av den tidigare partnern som är den riktiga mamman eller pappan till barnet men där måste man väl ändå kompromissa?? För är inte barnet /barnen även i den här positionen de viktigaste?? Rätta mig om jag har fel men nog är det ju de vuxna som har ansvaret och ska ta det och föregå med gott exempel? Hela tiden. Man är ju ändå förälder för resten av livet ju!

Känner mig illamående å ledsen ända in i hjärteroten. Husdjur kan de begränsa ägandemöjligheterna på men barn får vem som helst skaffa… [har ont i själen för alla barn som utsätts för ignorans å brist på kärlek] Tycker synd om mina egna framtida barn redan i förväg. Jag kommer högst troligen att älska dem tills de kvävs!

Annonser

»

  1. Får ont i magen bara jag tänker på det *snyftar* Tänk hur kärlekstörstande och värdelösa dessa arma barn ska känna sig!?! Å det i sin tur kan mycket väl gå i arv till deras barn och vidare och vidare *gråter förtvivlat inombords* 😥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s